Szabadszállás Város

Projekt megnevezése:
Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése Szabadszálláson
Projekt azonosító száma:
TOP-4.2.1-15-BK1-2016-00002

Kedvezményezett:
Szabadszállás Város Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
50 000 000 Ft

A finanszírozás típusa:
Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
2017 június 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:
2019. május 31.

Projekt bemutatása
EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL ÚJRAÉPÍTIK SZABADSZÁLLÁSON A CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ÉPÜLETÉT

Szabadszállás Város Önkormányzata a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületének megépítésére 50 millió forintos európai uniós támogatást nyert. A Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A Szabadszállás Város Önkormányzata fenntartásában működő Alapszolgáltatási Központhoz tartozó Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületének állapota jelentősen leromlott, infrastruktúrájának helyzete nem megfelelő. Az előírás szerinti több helyiségre, az épület teljes körű felújítására és a megfelelő belső elrendezés kialakítására lenne szükség, amely az épület jelenlegi állapota alapján kizárólag annak lebontásával és ugyanezen helyen, de nagyobb alapterületen történő megépítésével lehetséges, hiszen felújítása, gazdaságos átalakítása nem lehetséges, így Szabadszállás Város Önkormányzata az 50 millió forint összköltségű uniós támogatás keretében a Szolgáltatás ellátására alkalmas épület felépítését tervezi.

A projekt célja, az infrastrukturális problémák megoldása, amely egy erre alkalmas épület kialakításával, berendezésével és a szolgáltatásnyújtáshoz szükséges eszközbeszerzés megvalósításával biztosítható.

A fejlesztés hatására egy, az előírásoknak megfelelő, gazdaságosan üzemeltethető, akadálymentesített épület jön létre, amely lehetővé teszi a nyújtott szolgáltatások minőségi javulását, az előírásoknak való maximális megfelelőség mellett. A munkavégzéshez szükséges eszközök pedig a nem helyben nyújtott szolgáltatások alapvető elérés feltételeit teremtik meg, hiszen a települési struktúra miatt jelentős távolságok találhatóak a szolgáltatások célcsoportja és a Szolgálat épülete vonatkozásában.

Időjárás

Látogatók

0.png2.png1.png0.png1.png2.png0.png
  • IP Címed: 54.162.123.74
  • Böngésző: Unknown
  • Verzió:
  • Op. rendszer: Unknown